Amad Diallos FA-cupvinnare mot Liverpool: "Dröm" för Manchester United

Amad Diallos FA-cupvinnare mot Liverpool: "Dröm" för Manchester United

Manchester United säkrade en spännande 4-3-seger över ärkerivalen Liverpool, tack vare ett mål i 121:a minuten av Amad Diallo. 21-åringen uttryckte sin glädje och beskrev sin upplevelse med Red Devils som en "dröm", där varje match känns som en Champions League-final. Erik Ten Hags lag kommer nu att möta Coventry City i FA-cupens semifinal nästa månad.

Amad Diallo lever en "dröm" i Billiga Manchester United fotbollströjor och kallar sitt dramatiska segermål mot Liverpool för det bästa i hans karriär och ett "mycket viktigt ögonblick".

United gick vidare till FA-cupens semifinaler tack vare en överraskande seger över sina ärkerivaler på söndagseftermiddagen, efter en sjumålsthriller på Old Trafford.

Scott McTominay gav Red Devils ledningen, innan favorittippade Liverpool vände på steken med två mål på tre minuter före halvtid genom Alexis Mac Allister och Mo Salah.

Jurgen Klopps mannar såg relativt bekväma ut i sin marsch mot Wembley - som bara var en del av en potentiell fyrdubbling, efter att redan ha vunnit Carabao Cup samtidigt som de jagade ära i Premier League och Europa League.

Men Antony kvitterade och skickade matchen till förlängning, där Harvey Elliott återigen gav Liverpool ledningen, men Marcus Rashford gjorde 3-3 och Diallo avgjorde i paus.

21-åringen fångade upp Elliott på Uniteds planhalva, innan Alejandro Garnacho löpte ner och gav Diallo bollen i en två mot en-situation. Han tog en touch för att ställa sig på kanten av straffområdet och en annan för att placera in bollen förbi Caoimhin Kelleher i den 121:a minuten.

Avslutet lyfte det som är kvar av taket på Old Trafford och krönte en otrolig match som kommer att leva länge i minnet. Diallo var mannen som fick stopp på ett vilt kämpande Liverpool-lag som hade slagit United med 7-0, 5-0 och 4-0 under de senaste tre säsongerna.

När han reflekterade över sitt spektakulära ögonblick - som följdes av en utvisning på grund av ett andra gult kort för att ha tagit av sig tröjan under firandet - berättade Elfenbenskustens landslagsman för ITV: "Vilken match. Vi förtjänade den här segern.

"Det var en av de bästa matcherna under säsongen. Det var ett mycket viktigt ögonblick. Det var det bästa målet i min karriär. Du måste tro på varje ögonblick. Jag är väldigt glad.

"Jag glömde det första gula, så jag är besviken över det röda kortet. Men det viktigaste är att vinna mot ett stort lag som Billiga Liverpool fotbollströjor damer."

Den tidigare Atalanta-anfallaren fortsatte med att säga: "Jag var förra säsongen i Sunderland [på lån] och min dröm var att spela för Manchester United. Så jag är här för att drömma varje ögonblick. Varje ögonblick är som en dröm.

"För United är varje match en Champions League-final. Alla lag vill slå Manchester United så United måste vinna varje match. Så om du vill vinna varje match måste du spela som om [det är] Champions League-final.

"Jag tycker att vi idag ser vad Manchester United gör på planen. Jag tycker att vi förtjänar den vinsten."

Diallo, som gjorde 13 mål på 37 Championship-matcher förra säsongen, har bara spelat i ett par Billiga Premier League fotbollströjor barn och ett par FA Cup-matcher den här gången.

Även om hans aktier nu är höga, kommer han att vara otillgänglig på grund av avstängning i Uniteds nästa match, en resa till Brentford den 30 mars.

Erik Ten Hags lag kommer att möta Coventry City i FA-cupens semifinal nästa månad. Om de går vidare kan de möta antingen Manchester City, som de mötte i förra säsongens final, eller Chelsea, som de mötte i 2018 års uppvisningsmatch.

Amad Diallos dramatiska segermål mot Liverpool markerade ett avgörande ögonblick i hans karriär, och han beskrev det som det bästa ögonblicket i sin karriär och ett "mycket viktigt ögonblick". Den spännande 4-3-segern tog United till FA-cupens semifinal och visade deras motståndskraft mot sina motståndare. Diallos extatiska firande, även om det resulterade i ett rött kort, visade också att denna seger var svårvunnen och att dess betydelse var mycket viktig. Diallo såg tillbaka på sin resa från lånet till Manchester United för att förverkliga sin dröm och betonade lagets mentalitet, att behandla varje match som en Champions League-final. Även om Diallo var avstängd i nästa match, var hans inflytande enormt när United förberedde sig för ytterligare utmaningar i Championship.


kevindebruyneclub

148 Blog posts

Comments